Overgangsregeling diploma sociale hygiëne horeca

Geplaatst op vrijdag 30 maart 2018

Veel ondernemers en leidinggevenden die al lang actief zijn in de horeca staan nog niet geregistreerd in het Register Sociale Hygiëne. Ze werken op basis van oude diploma’s die nu geen recht meer geven op bijschrijving in het Register Sociale Hygiëne. Hierdoor kan de exploitatie van uw horecabedrijf in gevaar komen als u een vergunning wilt wijzigen of een extra zaak wilt openen.

Oud diploma

Voor ondernemers en leidinggevenden met een oud diploma, biedt de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) de mogelijkheid om tot 1 mei 2018 op basis van uw oude diploma een aanvraag te doen voor een SVH Diploma Sociale Hygiëne.

De juiste bewijsstukken moeten overhandigd worden, zodat SVH kan bepalen of een oud diploma recht geeft op het huidige SVH Diploma Sociale Hygiëne. Met het SVH Diploma ontvangt u de Verklaring kennis en inzicht sociale hygiëne en wordt u bijgeschreven in het Register.

Overgangsperiode tot 1 mei 2018

Controleer eerst of uw diploma in het Voorlopig overzicht met bewijsstukken vermeld staat. Kijk ook in het Register Sociale Hygiëne of u al vermeld staat in het Register. 

Staat u na 1 mei 2018 niet in het Register, dan rest niets anders dan examen af te leggen.

Meer informatie

Op de website van Stichting Vakbekwaamheid Horeca vindt u alle informatie, zoals onder welke voorwaarden bepaalde oude diploma’s in aanmerking komen en wat de procedure is. Wilt u deze procedure en/of andere aanvullende informatie ontvangen, stuur dan een e-mail naar lec@svh.nl onder vermelding van “overgangsregeling”.