PMD afvalinzameling

Geplaatst op donderdag 15 maart 2018

PMD (Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons) mag los of in een doorzichtige plastic zak in de grijze container. Hiervoor kunt u doorzichtige pedaalemmerzakken gebruiken die u in elke supermarkt kunt kopen. Gebruik geen ondoorzichtige zakken.

Het bedrijf dat voor ons het PMD sorteert, controleert streng. Zij beschouwt ondoorzichtige zakken zoals zwarte/grijze vuilniszakken, als restafval (ongeacht de inhoud).

Het afval in ondoorzichtige zakken wordt afgekeurd en gaat naar de verbrandingsoven. Dat is jammer van het herbruikbare materiaal en leidt tot extra kosten. Om afkeur te voorkomen is het noodzakelijk dat doorzichtige zakken worden gebruikt.

Woont u in hoogbouw, dan kunt u PMD aanbieden in de speciale hoogbouwzakken. Deze zakken mogen alleen door hoogbouwwoningen gebruikt worden.