Start campagne Glasvezel Buitenaf op 16 maart 2018

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018

Op 16 maart 2018 start Glasvezel Buitenaf de campagne voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied in Noordwest Limburg.
Bewoners van ruim 5000 adressen in het buitengebied van de gemeenten Nederweert, Weert, Peel en Maas, Leudal en Maasgouw een brief. Dus houd uw brievenbus in de gaten.

U kunt zich aanmelden voor een glasvezelaansluiting én een abonnement gaan afsluiten.  Als 50% van de bewoners dit vóór 11 juni 2018 doet, wordt er glasvezel aangelegd in het gebied.

Informatieavonden

‘Glasvezel Buitenaf’  organiseert vijf informatieavonden.

  • 10 april 2018 in het Hoës van Bree in Maasbree. 
  • 11 april in D’n Binger in Meijel. 
  • Kunt u niet aanwezig op 10 en 11 april, dan bent u welkom op één van de andere informatieavonden in de omliggende gemeenten. De locaties en data vindt u op de website Glasvezel buitenaf. Hier vindt u ook andere belangrijke informatie.

De gemeente ondersteunt deze actie van harte en hoopt dat de 50% ook daadwerkelijk gehaald wordt. Digitale bereikbaarheid is erg belangrijk voor de leefbaarheid en bedrijvigheid op het platteland. 

De gemeente adviseert alle bewoners om naar de informatieavonden te gaan zodat ze zelf de afweging kunnen maken. Laten we met elkaar de schouders eronder zetten om te zorgen dat we de 50% deelname halen. Als we deze kans nu niet grijpen, dan komt er in het buitengebied op korte termijn geen glasvezel.