Peel en Maas sluit aan bij statiegeldalliantie

Geplaatst op maandag 5 maart 2018

Peel en Maas sluit zich aan bij de statiegeldalliantie. Samen met de andere aangesloten organisaties roept de gemeente de Nederlandse regering op om het statiegeldsysteem in 2018 uit te breiden.

Maar liefst 40% van het zwerfvuil bestaat uit plastic flesjes en blikjes. Uit onderzoek blijkt dat statiegeld invoeren effectief is. Landen als Duitsland, Noorwegen en Denemarken kennen al een dergelijk systeem.

Zwerfafval bedreigt milieu

Uitbreiding van statiegeld zorgt voor het beter recyclen van waardevolle materialen, minder zwerfafval en minder impact op de natuur, denk ook aan de plastic soep en dieren die vol met plastic zitten.

De statiegeldalliantie vraagt aan de Nederlandse en Vlaamse regeringen om het statiegeldsysteem in 2018 uit te breiden tot blikjes en alle grote én kleine PET-flessen. Inmiddels sloten meer dan 200 Nederlandse en Vlaamse organisaties, verenigingen, lokale overheden en bedrijven zich aan.