Nieuwjaarsbijeenkomst donderdag 4 januari 2018 zeer druk bezocht

Geplaatst op donderdag 4 januari 2018

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Delissen- van Tongerlo. 

We zijn alweer 4 dagen onderweg in 2018. Volgens de Chinese astrologie een jaar dat in het teken zal staan van loyaliteit en oprechtheid.  “Het jaar van de Hond”. En volgens trendwatcher Adjiedj Bakas zal het nieuwe jaar zich gaan kenmerken door “Gemeenschapszin en Waakzaamheid”.Rond de jaarwisseling gaan mijn gedachten gewoonlijk even terug naar wat er zoal gepasseerd is en wat er allemaal weer op de rol staat.

Bij u zal dat niet anders zijn! 2017 was een bewogen jaar met ups en downs. Het was het jaar dat wij als gemeente Peel en Maas mooie successen hebben geboekt.

Economisch hebben we de wind in de rug. Nieuwe bedrijven vestigden zich in Peel en Maas. En deze investeren er op los, wat natuurlijk weer goed is voor de werkgelegenheid.In samenwerking met onze ondernemers die werk maken van werk hebben we de hoogste uitstroomcijfers van mensen uit de bijstand van heel Nederland.

Ook zijn we uitgeroepen tot de beste digitale dienstverlener van Limburg.We hebben het predicaat beste gemeentelijke werkgever binnengehaald wat betekent dat onze medewerkers tevreden zijn over hun werk en onze werkomgeving. De pilot hulp in de huishouding wordt uitgerold in steeds meer kernen.Er is een start gemaakt met de bouw van het gemeenschapshuis in Panningen. En er was groen licht voor Beringe Buiten!

Lees de volledige tekst van de nieuwsjaarstoespraak (PDF, 236.4 kB) van burgemeester Delissen - van Tongerlo.