Aanvragen publieke laadpaal bij Nuon

Geplaatst op woensdag 3 januari 2018

 Heeft u een voorstel voor een locatie voor een nieuwe laadpaal en voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u die locatie aanmelden bij Nuon.

Aanmelden oplaadpaal

Afhankelijk van de suggesties, de spreiding van al aanwezige 11 laadpalen en de mogelijkheden in uw omgeving wordt een plek gezocht voor de nieuwe laadpalen.

Vanaf 2017 zijn er 15 laadpalen voor elektrische auto’s beschikbaar in Peel en Maas. Een laadpaal wordt geplaatst bij een openbare parkeergelegenheid en is voor iedereen beschikbaar.

Voorwaarden

  1. U heeft geen parkeergelegenheid op eigen terrein of bij uw werk, zoals een oprit, carport. Is dit wel het geval dan kunt u uw eigen oplaadpunt maken en komt u sowieso niet in aanmerking.
  2. De aanvrager gebruikt of gaat een elektrische auto gebruiken. Dit kunt u aantonen met een kentekenbewijs, aankoop-  of leasecontract,
  3. Binnen een afstand van 300 meter van uw woning of bedrijf is geen openbare laadpaal aanwezig. Is dit wel het geval dan komt u ook niet in aanmerking voor nog een laadpaal.
  4. Wij gaan zo efficiënt mogelijk om met de openbare ruimte. We zoeken binnen loopafstand van 300 meter naar de meest geschikte plek.

Kosten

Het plaatsen van deze laadpunten kost u niets. Voor het opladen aan een openbare laadpaal heeft u een laadpas nodig. Met deze laadpas kunt u opladen bij alle publieke laadpunten in Nederland, dus ook bij deze nieuwe palen. 

Nuon-Heijmans biedt een laadpas aan waarmee voor € 0,23 cent per kWh (incl. BTW) geladen kan worden. U kunt alle aanbieders van laadpaalabonnement vinden op de website van EVnetNL. De kosten voor het abonnement en voor de elektriciteit betaalt u rechtstreeks  aan de aanbieder.

Samenwerking

De provincie Limburg is –samen met Noord-Brabant-  een samenwerking aangegaan met Nuon-Heijmans en laat daarmee zien dat als bedrijven en de overheid samen optrekken, de energievoorziening niet alleen duurzaam, maar ook betaalbaar kan worden.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u terecht bij Ad Blom,adviseur infrastructuur gemeente Peel en Maas. E-mailadres ad.blom@peelenmaas.nl.