Onderwijs over afval op basisschool De Violier

Geplaatst op dinsdag 5 december 2017

De afgelopen maanden heeft De Violier in Maasbree het thema afval uitgebreid onder de aandacht gebracht bij hun leerlingen.

De kinderen hebben zelf onderzocht waar hun afval naar toe gaat en wat het bijvoorbeeld betekent als zij een kauwgum  op straat gooien. De medewerkers van onze afvaldienst hebben twee keer met de afvalwagen een bezoek gebracht aan de school. Zij hebben uitleg gegeven over de manier van afval scheiden en inzamelen in Peel en Maas en het belang ervan.

Na een bezoek van 2 groepen aan het Milieupark zijn er prachtige muurkranten gemaakt over afval. Het is goed om te zien dat onze jongeren én het onderwijs betrokken zijn bij dit belangrijke onderwerp.

In ons afval zitten belangrijke grondstoffen. Bewustwording kan niet vroeg genoeg beginnen.

Meer foto’s vind je op de facebookpagina van de gemeente Peel en Maas.