Ann Philipsen wint Cultuurprijs Peel en Maas 2017

Geplaatst op maandag 27 november 2017

Op vrijdag 24 november 2017 is de Cultuurprijs Peel en Maas 2017 uitgereikt aan schrijver en regisseur Ann Philipsen. De Heldense ontving de prijs uit handen van de burgemeester in het DOK6 Theater.

Ann Philipsen is met name actief in de toneelwereld. Ze schrijft, regisseert, acteert en ze is conferencier. Als regisseur is ze al jaren actief bij de Heldense en Beringse revue en de laatste jaren ook bij gemeenschapsproject The Show Must Go On. Daarnaast schrijft ze gedichten en verhalen. Ze heeft honderden Peel en Maas’ers geïnspireerd en actief begeleid.

Naast Ann Philipsen waren genomineerd: PeelenMaasNet, Stichting Orgelkring Peel en Maas, Stichting Kunst en Cultuur Baarlo en cultureel liveprogramma De Proos.

De genomineerden maakten naast de Cultuurprijs ook kans op de Stimuleringsprijs en de Publieksprijs. Deze prijzen werden uitgereikt aan PeelenMaasNet en aan Ann Philipsen.

Op de feestelijke uitreikingsavond in DOK6 Theater werden de bezoekers getrakteerd op optredens van diverse lokale talenten op cultureel gebied: dichtkunst, graffiti, ballet, klassieke en Turkse muziek, toneel, cabaret en musical.

Het was al weer de 27e keer dat de gemeente Peel en Maas de Cultuurprijs uitreikte. De prijs is een erkenning voor personen, organisaties of evenementen die een waardevolle bijdrage leveren aan het culturele leven in de gemeente Peel en Maas. Dit jaar ontving de commissie Cultuurprijs een record aantal nominaties voor de prijs. Deze zijn allemaal zorgvuldig langs een aantal criteria gelegd en daar bleven vijf nominaties van over. De commissie adviseert vervolgens het college van B&W over de toekenning van de prijs.