Proef Kiss en Ride strook basisschool De Wissel in Panningen

Geplaatst op maandag 6 november 2017

In samenwerking met basisschool De Wissel en gemeente Peel en Maas is een proef gestart met een Kiss en Ride zone van 6 november 2017 tot 6 februari 2018. De parkeerplaats voor de hoofdingang van basisschool De Wissel is een Kiss en Ride zone. De strook is herkenbaar door het Kiss en Ride bord met de bijbehorende tijden van halen en brengen.

Kiss en Ride zone

Er mogen geen auto’s meer geparkeerd worden tijdens de breng- en haalmomenten.

Op schooldagen tussen:

  • 08.15 uur en 08.45 uur
  • 12.00 uur en 13.00 uur
  • 15.00 uur en 15.30 uur.

Het is de bedoeling dat de auto daar kort wordt neergezet, de kinderen uit kunnen stappen en er dan weer wordt doorgereden. De kinderen staan dan direct op de stoep en kunnen dan naar de speelplaats lopen. Buiten deze tijden is het uiteraard toegestaan om op deze strook te parkeren.

Proef van 3 maanden

De Kiss en Ride zone is een proef van 3 maanden. Tijdens deze proef gaan de leerlingen van groep 5 t/m 8 meekijken naar het gebruik van de Kiss en Ride zone. De leerlingen hebben 3 kaartjes (groen/geel/rood) en zullen daarmee het gebruik van de Kiss & Ride zone beoordelen. Daarna wordt er goed geëvalueerd hoe dit proces is verlopen en of het ook het gewenste resultaat oplevert.

Kaartje waarop de Kiss en Ride zone staat aangegeven bij de basisschool de Wissel in Panningen