Week van de armoede in Peel en Maas

Geplaatst op zondag 5 november 2017

De crisis mag dan wel voorbij zijn, toch leven er helaas nog (te veel) mensen in armoede, ook in Peel en Maas. Om extra aandacht te geven aan het thema ‘armoede’, heeft het platform Maatschappij Armoedevrij Peel en Maas een G€ldkrant (PDF, 2.5 MB) gemaakt.

De gemeente is een van de deelnemers van dit platform. De volledige samenstelling van dit platform kunt u teruglezen in het voorwoord van de G€ldkrant. De G€ldkrant ontvangt u donderdag 9 november 2017 als losse bijlage in het weekblad HALLO.

Het doel van de campagne is het krijgen, hebben, houden en verstevigen van grip op geld en - als dit niet meer lukt - aanbieden van hulp en ondersteuning. Daarnaast hopen wij met onderstaande activiteiten burgers te bereiken die in armoede leven, maar (nog) niet bekend zijn bij de diverse organisaties die in hulp kunnen bieden, de zogenaamde ‘stille armoede’.

Naast het uitbrengen van de G€ldkrant zijn er ook activiteiten in Peel en Maas.

  • Radio-interviews bij omroep Peel en Maas door de leden van het platform Maatschappij armoedevrij Peel en Maas
    (maandag tot en met vrijdag, iedere avond van 18.00 tot 19.00 uur maar ook terug te beluisteren via www.omroeppenm.nl/radiogemist/overzicht.
  • Thema-plek in de bibliotheek in het Huis van de Gemeente.