Jodiumtabletten in de brievenbus

Geplaatst op vrijdag 6 oktober 2017

Tussen 10 en 24 oktober 2017 ontvangen 1,2 miljoen huishoudens een doosje met jodiumtabletten. Het ministerie van Volksgezondheid biedt de tabletten aan om ons land goed voor te bereiden op een mogelijk kernongeval.

De kans op een kernongeval is zeer klein. De kans op een kernongeval met gevolgen voor Limburg is nog veel kleiner. Om toch zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een eventueel ongeval gaat het Ministerie van VWS jodiumtabletten verspreiden. Deze tabletten voorkomen dat het lichaam van jonge mensen radioactief jodium opneemt.

Peel en Maas  

Gemeente Peel en Maas bevindt zich binnen de zone van 20-100 km vanaf de kerncentrale Tihange. Hierdoor kunnen huishoudens met kinderen tot 18 jaar tussen 10 en 24 oktober 2017 per post een doosje jodiumtabletten verwachten.

Bent u zwanger of is uw kind na 1 augustus 2017 geboren dan kunt u vanaf eind oktober bij de apotheek of drogist jodiumtabletten halen. Jodiumtabletten zijn na de landelijke verspreiding  ook te koop bij de apotheek of drogist voor mensen die niet tot de doelgroep behoren. De adviesprijs voor de tabletten is € 2,95.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over jodiumtabletten op www.waaromkrijgikjodiumtabletten.nl, bel met de Nederlandse overheid op telefoonnummer 1400 of neem contact op via Twitter (@rijksoverheid) of WhatsApp (06 5500 1400).
Meer informatie over de voorbereiding van Limburg op een kernongeval is te vinden op www.limburgveilig.nl en www.vrzuidlimburg.nl.