Herinrichting gedeelte Dorpstraat Maasbree

Geplaatst op donderdag 28 september 2017

Op 2 oktober 2017 starten we met de herinrichting van een gedeelte van de Dorpstraat. Hierdoor zal de Dorpstraat verbonden worden en een geheel vormen met het nieuwe Dorpsplein enerzijds en het gebied rondom de kerk/Clockenslaghplein anderzijds.

Bereikbaarheid

Door het werk in twee fases uit te voeren blijven het Hoes van Bree (MFA), de Dorpsdagvoorziening en Bruiz goed bereikbaar. Alle winkels in de Dorpstraat zijn gewoon bereikbaar.

De kerk zal vanaf het Clockenslaghplein bereikbaar blijven. Doorgaand verkeer door de Dorpstraat is tijdelijk niet mogelijk. Omrijden kan via Achter de Hoven, Heermoesstraat en Heierveldlaan, of via de Broekstraat, en natuurlijk over de provinciale weg.

Het totale werk neemt tussen de 6 en 8 weken in beslag.

Werkzaamheden

Het deel van de Dorpstraat ter hoogte van de twee genoemde pleinen, zal worden voorzien van nieuwe bestrating. De bushaltes worden verwijderd en de overgang van plein naar straat wordt geleidelijk vormgegeven. Door Enexis worden tijdens dit werk kabels vernieuwd, waarna de schijnwerpers voor de kerktoren ook weer aangesloten kunnen worden. Tenslotte wordt ook de pomp teruggeplaatst op het terras voor Bruiz.