Burgernet zoekt extra ogen en oren in Peel en Maas

Geplaatst op donderdag 24 augustus 2017

Burgernet zoekt extra ogen en oren in Peel en Maas. Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Een telefonisch netwerk zorgt ervoor dat inwoners mee kunnen zoeken naar bijvoorbeeld vermiste kinderen.

Veel inwoners van Peel en Maas hebben zich al aangemeld voor Burgernet. Bijna 5.500 mensen helpen nu al mee bij een zoekactie die wordt gestart via Burgernet. De kans van slagen bij opsporingsacties wordt groter bij meer aanmeldingen, dus meld u ook aan.

Hoe werkt Burgernet?

U ontvangt bij bijvoorbeeld een heterdaad inbraak of een vermist kind een telefonisch bericht of een sms via uw  (vaste of mobiele) telefoon met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Signaleert u iets dan geeft u dit door via het gratis nummer 0800 0011. Deelnemers krijgen na afloop van de Burgernetactie een bericht wat het resultaat van de actie is geweest.

Aanmelden voor burgernet kan ook via www.burgernet.nl.