Herinvulling bouwplannen Meijel-Oost en locatie Beckers stap dichterbij

Geplaatst op woensdag 12 juli 2017

Focus en gemeente Peel en Maas hebben overeenstemming bereikt over verdere ontwikkeling van Meijel-Oost. Naast de locatie Beckers mag Focus 37 woningen bouwen in Meijel-Oost fase 1. Een belangrijke stap richting de herinvulling van de locatie Beckers.

“Wij zijn blij met de overeenstemming met de gemeente. De realisatie van Beckers en Meijel-Oost fase 1 is een aanwinst voor Meijel omdat het voor een zeer breed publiek de mogelijkheid biedt om een woning te kopen of te huren. Wij zullen de procedure voor de wijziging van het bestemmingsplan Meijel-Oost voortvarend oppakken zodat op afzienbare termijn met de bouw kan worden gestart en er bovenal gewoond kan gaan worden”, aldus Ad van den Berg directeur Focus.

Voorjaar 2018

Door  de overeenstemming kan de procedure voor het bestemmingsplan Meijel-Oost fase 1 nu opgestart worden. De eerste werkzaamheden op de locatie Beckers gaan plaatsvinden als de procedure over het bestemmingsplan afgerond is, naar verwachting voorjaar 2018.

“Vanuit Meijel hebben we veel vragen gekregen over Beckers de afgelopen jaren. Het is goed dat we stappen hebben kunnen zetten. Het is fijn vragen die nu komen positief te kunnen beantwoorden en daarmee meer duidelijkheid te geven”, aldus wethouder Arno Janssen.