Evenementenbeleid Peel en Maas succesvol

Geplaatst op dinsdag 4 juli 2017

Evenementen zijn belangrijk voor de leefbaarheid en het imago van de gemeente. Daarom stimuleert de gemeente organisatoren om evenementen te organiseren. Zo zijn vergunningen gratis en denkt de gemeente graag mee met organisatoren.

Evaluatie

Uiteraard moeten de evenementen wel voldoen aan de regels zodat de veiligheid is gewaarborgd en er geen overlast is voor de omgeving. Om dit goed in balans te houden is de uitvoering van het evenementenbeleid samen met betrokken partijen geëvalueerd.

Uit de evaluatie blijkt dat er steeds meer evenementen plaatsvinden in Peel en Maas en een steeds groter deel van deze evenementen beschikt over een vergunning voor meerdere jaren.

Evenementenbeleid

Om deze ontwikkeling te stimuleren gaat de gemeente de geldigheidsduur van meerjarige vergunningen verlengen van drie naar vijf jaar. Andere aanpassingen zijn verbeteringen rondom het aanvragen van vergunningen en een wijziging van de indeling van evenementen om de administratieve lasten te beperken voor evenementen waarvoor dit niet nodig is.

Een veel besproken thema tijdens de evaluatie is geluid. Ondanks de vraag van organisatoren om verruiming en de wens van omwonenden om beperking blijft de huidige werkwijze gelijk. Lees ook de notitie Evaluatie uitvoering Evenementenbeleid (PDF, 1.1 MB).