Peel en Maas heet plattelandsgemeenten welkom op de Zomersessie P10

Geplaatst op donderdag 29 juni 2017

Op woensdag 28 juni 2017 was de gemeente Peel en Maas gastgemeente voor de Zomersessie van P10.

P10 is dé organisatie van 15 plattelandsgemeenten, die door het delen van kennis en door gezamenlijk op te trekken in vergelijkbare problematieken samen sterk staan. Ongeveer 70 gasten (burgemeesters, wethouders, secretarissen en ambtenaren) uit de deelnemende gemeenten namen deel aan een gevarieerd programma.

In de ochtend werden drie workshops georganiseerd, te weten:

  • Snel internet op het platteland
  • Omgevingswet / bouw je droom en
  • Zelfsturing / het nieuwe besturen

Na de workshops werd de Ringoven in Panningen bezocht, waar Peter Broekmans de gasten vertelde met welke passie hij als sociaal maatschappelijk ondernemer zijn ideeën en initiatieven heeft kunnen realiseren in Peel en Maas. Na de lunch werd Kasteel De Keverberg bezocht; een prachtig resultaat van zelfsturing. Tijdens de afsluitende netwerkborrel werd intensief gesproken over de uitdagingen die op de plattelandsgemeenten af komen. Al met al, een geslaagde dag.