Burgemeester Delissen-van Tongerlo sluit drie drugspanden

Geplaatst op dinsdag 27 juni 2017

Burgemeester Delissen-van Tongerlo heeft op:

  • 21 juni 2017 een opslagruimte bij een voormalig bedrijfspand aan Spiesberg in Grashoek voor zes maanden gesloten. In de opslagruimte werd een drugslab aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd en de chemicaliën zijn afgevoerd.
  • 22 juni 2017 een loods aan Molenheg in Egchel voor drie maanden gesloten. In de loods trof de politie eerder een in werking zijnde hennepkwekerij aan. De stroom werd illegaal afgetapt. Er zijn 1528 hennepplanten in beslag genomen en vernietigd.
  • 27 juni 2017 een recreatiewoning aan Napoleonsbaan-Noord voor drie maanden gesloten. In deze woning werd een handelshoeveel hard- en softdrugs aangetroffen bestaande uit hennep, Xtc-pillen en amfetamine. De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd.

Waarom sluit de burgemeester drugspanden? De productie en handel in drugs is een onwenselijke situatie, die ernstige gevolgen kan hebben voor de openbare orde en veiligheid. Met de sluiting wordt de openbare orde, de aantasting van het woongenot en de bedreiging van de leefbaarheid voor de omgeving hersteld en het gevaar voor de veiligheid en gezondheid beëindigd.

Campagne Limburg Drugslab-vrij

Limburgse gemeenten maken zich sterk tegen de bestrijding van drugscriminaliteit. Met de campagne Limburg Drugslab-vrij willen wij meer aandacht vragen voor de gevolgen en de impact van drugsproductie en drugshandel. Onder de noemer ‘Wat staat er op het spel?’ wordt er voor het eerst in Limburg een dergelijke campagne gezamenlijk uitgevoerd. Op deze manier hoopt Peel en Maas toekomstige drugscriminelen tegen te houden en mensen alert te maken en te stimuleren om verdachte situaties te melden. Melden kan via 077-306 66 66 of via iserietsnietpluis@peelenmaas.nl.

Meer informatie over de campagne

www.watstaaterophetspel.nl
www.watzetjijophetspel.nl