Oproep belangengroep blinden en slechtzienden

Geplaatst op maandag 12 juni 2017

Een belangengroep van mensen die blind of slechtziend zijn, heeft op eigen initiatief in de winkelgebieden van onze gemeente de obstakels op trottoirs en in het voetgangersgebied in kaart gebracht.

Uitkomst onderzoek

De uitkomst is dat de dorpskernen in Peel en Maas meer en meer vol raken met van allerlei obstakels voor visueel en fysiek beperkte mensen.

Deze obstakels zijn bijvoorbeeld fietsen die buiten de stallingen worden geplaatst, reclameborden, reclamevlaggen, pilasters/palen en rekken voor kleding op de looppaden. Mensen met een visuele en fysieke beperking ondervinden hiervan steeds meer hinder. De obstakels veroorzaken ook gevaarlijke situaties. Mensen raken gedesoriënteerd, raken uit balans en worden steeds angstiger om de deur uit te gaan.

Oproep belangengroep

Laten we meer stil staan bij onze medemens en de looppaden in de kernen zoveel mogelijk vrijhouden. Dat is de oproep van de belangengroep van mensen die blind of slechtziend zijn. De gemeente ondersteunt deze oproep van harte. U ook?