PMD afval los of in doorzichtige plastic zak in grijze container

Geplaatst op woensdag 31 mei 2017

PMD (Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons) moet los of in een doorzichtige plastic zak in de grijze container. Het bedrijf dat PMD sorteert, controleert steeds strenger en beschouwt ondoorzichtige zakken zoals zwarte of grijze vuilniszakken, als restafval (ongeacht wat er inzit).

Het afval in ondoorzichtige zakken wordt afgekeurd en gaat naar de verbrandingsoven. Dat is niet alleen jammer van het herbruikbare materiaal, maar het leidt ook tot extra kosten. Om afkeur te voorkomen is het noodzakelijk dat doorzichtige zakken worden gebruikt.
Doorzichtige (pedaalemmer)zakken vindt u in vele winkels in allerlei formaten.

Controle ondoorzichtige zakken

We gaan controleren op het gebruik van ondoorzichtige zakken. De eerste weken delen we waarschuwingen uit. Gebruikt u een ondoorzichtige zak dan wordt er een kaartje aan uw container te gehangen om u eraan te herinneren de volgende keer een doorzichtige zak te gebruiken. Ook in de brengvoorzieningen (Kessel, Kessel-Eik en Meijel) mag u alleen nog maar doorzichtige zakken gebruiken.