Burgemeester sluit drugspand in Grashoek

Geplaatst op donderdag 11 mei 2017

Een loods aan de Belgenhoek in Grashoek is voor de komende drie maanden voor iedereen verboden terrein. Dat heeft burgemeester Delissen-van Tongerlo besloten omdat er een hennepkwekerij in de kelder onder de loods was ingericht.

De plantage, bestaande uit 338 hennepplanten, werd eind januari gevonden. Dit is de tweede sluiting van 2017. Vorig jaar zijn er zes drugspanden gesloten.

Waarom sluit de burgemeester drugspanden?

De productie en handel in drugs is een onwenselijke situatie, die ernstige gevolgen kan hebben voor de openbare orde en veiligheid. Met de sluiting wordt de openbare orde, de aantasting van het woongenot en de bedreiging van de leefbaarheid voor de omgeving hersteld en het gevaar voor de veiligheid en gezondheid beëindigd.