Aanslag reclamebelasting 2017

Geplaatst op dinsdag 25 april 2017

Na het vaststellen van een breed draagvlak onder de ondernemers, heeft de gemeenteraad een collectieve reclamebelasting voor Panningen ingevoerd. De aanslag reclamebelasting wordt begin mei 2017 verstuurd.

De Stichting Centrum Management Panningen heeft in overleg met Winkeliersvereniging Centrum Panningen een ‘ondernemersfonds‘ ingesteld om gezamenlijke activiteiten en projecten ook gezamenlijk te betalen.

Reclamebelasting en openbare aankondiging

Reclamebelasting wordt geheven in het gebied zoals genoemd in de Structuurvisie Centrum Panningen 2020 en wordt omsloten door (delen van) de straten Bernhardstraat, Irenestraat, Beekstraat in het verlengde naar de Patersstraat, Patersstraat, Kerkstraat, Schoolstraat, Wilhelminaplein en Wilhelminastraat.

Voorbeelden van openbare aankondigingen zijn reclameborden, stickers, logo’s, merken, reclamebakken, sandwichborden, vlaggen, naamborden. Het maakt daarbij niet uit of het reclameobject op, aan of in het pand is geplaatst.

De berekening van de aanslag

De heffing bestaat uit een vast bedrag en een bedrag dat afhankelijk is van de woz-waarde van de vestiging in 2016.

Vragen

Heeft u vragen of wilt u aanvullende informatie, kijk op de webpagina reclamebelasting of neem contact op met team belastingen van de gemeente Peel en Maas, telefoon 077-306 66 66. U kunt ook een e-mail sturen naar belastingen@peelenmaas.nl.