Tour de L1mbourg op donderdag 13 juli 2017 in Peel en Maas

Geplaatst op donderdag 13 april 2017

L1 komt ook dit jaar tijdens de Tour de France met een dagelijks wielerprogramma op televisie, de Tour de L1mbourg. Vorig jaar beleefde dit programma de eerste editie, elke dag vanuit een andere gemeente in Limburg.

Kasteel De Keverberg

Op donderdag 13 juli zal L1 te gast zijn in de gemeente Peel en Maas. Het modernste Kasteel van Nederland, Kasteel De Keverberg zal het decor zijn voor het populaire wielerprogramma.

Op deze dag wordt de twaalfde etappe verreden tussen Pau en Peyragudes, de eerste bergrit over 214 kilometer door de Pyreneeën. Vijf cols liggen te wachten op de renners. In het slotstuk beklimmen ze de 1569 meter hoge Col de Peyresourde.

Uitzending Tour de L1mbourg

Tour de L1mbourg is van vrijdag 30 juni tot en met zondag 23 juli dagelijks te zien op L1 TV, om 17.50 uur (live), 20.50 uur en 22:50 uur.

Presentator Sander Kleikers volgt samen met gasten aan tafel de wielerkoers en praat over de gemeente Peel en Maas. Ook zijn er reportages vanuit Frankrijk. De uitzendingen komen tot stand in samenwerking met de deelnemende gemeenten en de provincie Limburg.