Start lokale samenwerking Stichting Leergeld, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds

Geplaatst op maandag 6 maart 2017

Op 8 maart 2017 is in de gemeente Peel en Maas het officiële startsein gegeven voor de lokale samenwerking tussen Stichting Leergeld, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. Dit betekent dat kinderen in Peel en Maas uit gezinnen met een krappe beurs kunnen meedoen. En dat is belangrijk: want nu meedoen is straks meetellen!

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds willen deze kinderen mee laten doen. Zij bieden deze kinderen de kans om te kunnen deelnemen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, welzijn, sport en cultuur, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

De Rabobank Foundation ondersteunt deze gezamenlijke start van Stichting Leergeld, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds en draagt in totaal een bedrag van € 5.000,00  bij. Hiermee bevestigt de Rabobank Foundation het belang dat kinderen zich fysiek en emotioneel moeten kunnen ontwikkelen om volwaardig te kunnen meedoen in de maatschappij.

De lokale samenwerking tussen deze organisaties in de gemeente Peel en Maas past  in de lijn die deze drie organisaties zelf reeds hebben ingezet. “In steeds meer gemeenten werken Leergeld, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds samen”, aldus Gaby van den Biggelaar, directeur Leergeld Nederland. “We zijn er allemaal van overtuigd dat samenwerking en afstemming bijdraagt aan ons gezamenlijke doel: zoveel mogelijk kinderen bereiken en laten meedoen. Het is geweldig dat de Rabobank Foundation dit erkent en ondersteunt. ”