Elektrisch rijden, oplaadpunt aanvragen

Geplaatst op woensdag 15 februari 2017

Vanaf half januari 2017 zijn er 15 nieuwe laadpalen voor elektrische auto’s beschikbaar. Een laadpaal wordt geplaatst bij een openbare parkeergelegenheid en is voor iedereen beschikbaar.

Heeft u een voorstel voor een locatie voor een van deze nieuwe laadpalen en voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u die locatie aanmelden. Afhankelijk van de suggesties, de spreiding van al aanwezige laadpalen en de mogelijkheden in uw omgeving wordt een plek gezocht voor de 15 nieuwe laadpalen. Eind maart worden de eerste locaties toegekend.

Voorwaarden

  1. U heeft geen parkeergelegenheid op eigen terrein, zoals een oprit, carport. Is dit wel het geval dan kunt u uw eigen oplaadpunt maken en komt u niet in aanmerking.
  2. De aanvrager gebruikt of gaat een elektrische auto gebruiken. Dit kunt u aantonen met een kentekenbewijs, aankoop-  of leasecontract;
  3. Binnen een afstand van 300 meter van uw woning of bedrijf is geen openbare laadpaal aanwezig. Is dit wel het geval dan komt u niet in aanmerking voor nog een laadpaal. Wij gaan zo efficiënt mogelijk om met de openbare ruimte. We zoeken binnen loopafstand van 300 meter naar de meest geschikte plek.

Kosten

Het plaatsen van deze laadpunten kost u niets. Voor het opladen aan een openbare laadpaal heeft u een laadpas nodig. In provinciaal verband is Peel en Maas een samenwerking aangegaan met de aanbestedingswinnaar Nuon-Heijmans en laat daarmee zien dat als bedrijven en de overheid samen optrekken, de energievoorziening niet alleen duurzaam, maar ook betaalbaar kan worden.

Nuon-Heijmans biedt een laadpas aan waarmee voor € 0,22 cent per kWh (incl. btw) geladen kan worden. De verbruikskosten betaalt u rechtstreeks  aan de aanbieder. Alle aanbieders en hun prijzen vindt u op: www.evnet.nl.