Hoe kunt u iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding?

Geplaatst op donderdag 19 januari 2017

Iedereen kan een onderscheiding aanvragen voor een inwoner van de gemeente Peel en Maas.

De nadruk ligt op de bijzondere verdiensten en prestaties voor de gemeenschap van de persoon die voor een onderscheiding wordt voorgesteld. Het is geen recht, maar een blijk van erkenning vanuit de maatschappij.

Een Koninklijke Onderscheiding kan worden uitgereikt bij twee gelegenheden:

  • bij de jaarlijkse Lintjesregen, de dag voor Koningsdag
  • bij een bijzondere gelegenheid, zoals een afscheid of een jubileum van een vereniging of instelling

Indienen vóór 1 juli 2017

De behandeling van een voorstel kost veel tijd. Niet alleen de gemeente bekijkt uw voorstel, ook veel andere partijen zijn hierbij betrokken. Daarom is het belangrijk dat u uw voorstel op tijd indient. Voor uitreiking bij de Lintjesregen op donderdag 26 april 2018 moet uw voorstel uiterlijk op vrijdag 30 juni 2017 bij de burgemeester worden ingediend.

Als u een Koninklijke Onderscheiding wilt aanvragen voor een andere gelegenheid, dan is het raadzaam uw voorstel minimaal zes maanden voor de uitreikingsdatum bij de burgemeester in te dienen.

Vragen?

Voor het indienen van uw voorstel of vragen daarover kunt u contact opnemen met de adviseur kabinet, Monique Verspa-Verheijen. U kunt haar bereiken via e-mail monique.verspa@peelenmaas.nl of telefonisch 077-306 66 66.