Bouw windmolenpark Egchelse Heide

Locatie: Egchelse Heide
Periode: woensdag 1 juli 2020 t/m zaterdag 31 juli 2021

De bouw van het Windpark Egchelse Heide is 1 juli 2020 gestart. Het windmolenpark komt langs de Haambergweg tussen Egchel en Beringe. In totaal worden er 5 windturbines gebouwd met een ashoogte van 131 meter en een rotordiameter van 138 meter. De top komt daarmee op 200 meter.

De komende maanden is het bedrijf Mart Munsters bezig met het maken van de 5 bouwplaatsen en het aanleggen en verbeteren van wegen. Enkele veranderingen zijn voor altijd, anderen tijdelijk.

Werkzaamheden en Planning

In de maanden juli en augustus 2020, legt Mart Munsters Loon- & Grondwerken de wegen en bouwplaatsen aan. In september 2020 volgt het heiwerk voor de bouw van de funderingen. In het 4e kwartaal worden de funderingen gestort. De turbines worden begin 2021 geplaatst. Het plan is om in het 2e kwartaal van 2021 de windmolens in bedrijf te stellen.

Wat merkt u als omwonende

  • Er wordt veel grond verplaatst. Tijdens deze werkzaamheden is er meer werkverkeer. Wij vragen hiervoor uw begrip.
  • Omwonende worden ingelicht voordat de heipalen de grond ingaan. Hierbij wordt ook informatie gegeven over de werkwijze en de mogelijke overlast.
  • Er worden tijdelijke wegen aangelegd voor het vervoer van de onderdelen van de windturbines. Voor het transport van de rotorbladen (transportlengte plm. 75 meter) worden ook een paar tijdelijke aanpassingen van wegen gedaan.

Kijk voor meer informatie op de website van Windpark Egchelse Heide.

Bouw windmolenpark Egchelse Heide op een kaart getoond.

Terug naar overzicht wegwerkzaamheden