Herinrichting omgeving Huis van de Gemeente

Locatie: Omgeving Huis van de Gemeente
Periode: maandag 11 maart 2019 t/m vrijdag 20 december 2019

De werkzaamheden voor de herinrichting van de omgeving rondom het Huis van de Gemeente zijn in volle gang. Het werk wordt uitgevoerd door BLM Wegenbouw B.V. uit Wessem.

Voortgang werkzaamheden

Het regenwater van het Huis van de Gemeente wordt niet meer afgevoerd via de riolering maar verzameld in ondergrondse opvangbakken. Vanuit deze opvangbakken zakt het water langzaam de grond in. Dit is goed voor de bomen en planten. Ook het hemelwater van de woningen van de Parkstraat wordt opgevangen in waterdoorlatende buizen onder het wegdek. 

 

Boven op de buffer wordt het park en de parkeervoorziening aangelegd. De contouren van de nieuwe parkeerplaatsen zijn al goed te zien. Eind juni  zijn de Parkstraat en het park klaar.  In het najaar worden de bomen en struiken geplant.

Het ontwerp

De afgelopen jaren is er in het centrum van Panningen veel veranderd. De ambitie om het centrum van Panningen met het Huis van de Gemeente en het park te verbinden is uitgewerkt. Ook het park wordt opnieuw ingericht. Daarnaast zijn een veilige verkeersstructuur en voldoende parkeermogelijkheden meegenomen in het ontwerp.

Planning

Het project is verdeeld in 5 werkgebieden:

  • Werkgebied 1: Parklaan 11 maart tot en met 14 juni 2019
  • Werkgebied 2: Park inclusief parkeerterrein 11 maart tot en met 21 juni 2019
  • Werkgebied 3: Wilhelminastraat inclusief parkeerterrein 21 juni tot en met 18 oktober 2019
  • Werkgebied 4: Wilhelminastraat/Wilhelminaplein 21 juni tot en met 18 oktober 2019
  • Werkgebied 5: Schoolstraat 18 oktober tot en met 20 december 2019

De voorlopige planning is afhankelijk van de weersomstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

Communicatie

Tijdens uitvoering houdt de aannemer direct omwonenden en belanghebbenden op de hoogte over de voortgang van de werkzaamheden.

Contact

Als u vragen heeft tijdens de uitvoering, kunt u contact opnemen met uitvoerder van BLM Ron Mulder via 06 8219 1591of met de toezichthouder van de gemeente, Theo Jansen via 06 5179 7558.

Herinrichting omgeving Huis van de Gemeente op een kaart getoond.

Terug naar overzicht wegwerkzaamheden