Groot onderhoud riolering Baarlo

Locatie: Baarlo
Periode: donderdag 7 februari 2019 t/m vrijdag 19 april 2019

In februari 2019 start het groot onderhoud aan de riolering. Hoofdzakelijk in Baarlo, Kessel, Kessel-Eik, Maasbree en Meijel is de riolering toe aan groot onderhoud. In de andere kernen is dit zeer beperkt of nog niet nodig. De werkzaamheden bestaan uit kleine reparaties en renovatie met de techniek relining. 

Planning

Van 7 februari tot en met 19 april 2019 starten de werkzaamheden in Baarlo. De planning is onder voorbehoud, omdat dit ook afhankelijk is van het weer.

Omleidingsroutes Baarlo

Werkzaamheden  

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Insituform uit Zoetermeer. Zij informeren de omwonenden tijdig door middel van kleurenkaarten. Hierop staat vermeld wat zij gaan doen en welke maatregelen u moet nemen.

Klacht of vragen

Neem telefonisch contact op met met Hans Duiker van Insituform via 06 5132 8879 voor een klacht of vragen tijdens de uitvoering over de werkzaamheden.

Wat is relining?

De riolering wordt regelmatig geïnspecteerd door een gespecialiseerd bedrijf. Aan de hand van het inspectierapport wordt bepaald waar onderhoud nodig is en welke techniek toegepast wordt. Voor deze rioolrenovatie is de techniek relining gekozen.

Bij relining wordt een zogenaamde “kous” in het bestaande riool gebracht. Deze kous wordt binnenstebuiten gekeerd en tegelijkertijd uitgerold in de rioolbuis. Door verhitting ontstaat er een thermische reactie die zorgt dat de hars in de kous uithardt.  Het resultaat is een nieuwe naadloze kunststofbuis in het bestaande riool. Een duurzame techniek waardoor de riolering de komende tachtig jaar in prima staat is. Bekijk ook het filmpje over relining op YouTube.

Relining straten Baarlo
Straatnaam Baarlo
Albert Neuhuysstraat
Baron van Erplaan
Bong
Bongardweide
Bosbeeklaan
Braamhorst
De Meeren
De Voort
Diepenbroeklaan
Fuusstraat
Graaf van Bierensstraat
Graaf van Kesselstraat
Grotestraat
Haammakerstraat
Helling
Hert
Hertog van Gelrestraat
Hoefsmidstraat
Hollasstraat
Hoveniersstraat
Huissen
Kasteellaan
Koningin Julianastraat
Korverstraat
Kramerstraat
Kwistbeeklaan
Looierstraat
Maasstraat
Meerwijkstraat
Mgr. Thijssenstraat
Mulderstraat
Napoleonsbaan Noord
Napoleonsbaan Zuid
Op de Bolleberg
Pastoor Geenenstraat
Prins Bernhardstraat
Rubensstraat
Schafelt
Scheresweg
Schutterstraat
Slotvoogdstraat
Soeterbeek
Tangweg
Van Montfortstraat
Vergelt
Weverstraat
Zuivelstraat

Deelrenovaties

Kleinere plaatselijke schades worden ook meteen gerepareerd. Deze werkzaamheden worden door een onderaannemer uitgevoerd en hebben niet veel impact.

Hinder van werkzaamheden

U heeft  zeker enige hinder van de werkzaamheden. Dit kunnen wij niet voorkomen. Bij relining blijft de overlast beperkt omdat er nagenoeg geen graafwerk nodig is. Per straat wordt vanuit een of meerdere vrachtwagens gewerkt. Voor de relining wordt een stellage gebouwd om de kous in het riool te voeren. Omdat het proces niet onderbroken kan worden zal er ook ’s avonds worden doorgewerkt. Dit geeft geluidsoverlast omdat de machines ingeschakeld blijven. Tijdens de werkzaamheden vraagt de aannemer om het riool zo min mogelijk te belasten. U mag het toilet en douche gewoon gebruiken. Overige apparaten zoals vaatwasser en wasmachine mogen niet gebruikt worden.

Geur

Tijdens de werkzaamheden komt een geur vrij die mensen vaak associëren met een gaslucht. De geur wordt veroorzaakt door de stof Styreen die vrijkomt bij het uitharden van de hars. Styreen is al waarneembaar bij zeer lage concentraties maar is niet gevaarlijk voor de gezondheid.

Groot onderhoud riolering Baarlo op een kaart getoond.

Terug naar overzicht wegwerkzaamheden