Changes to Town Hall services

Zugang zum Gemeindehaus

Zmiany w funkcjonowaniu Urzędu Gminy

Changes to Town Hall services in Arabic

Aangepaste dienstverlening Huis van de Gemeente

Opslag plastic en folie in het buitengebied

In Peel en Maas kun je genieten van de landelijke omgeving met rust en ruimte en dat moet zo blijven. AspergeGilde,  LLTB en gemeente hebben de handen ineen geslagen om plastic dat gebruikt wordt bij de teelt van diverse gewassen netjes op te slaan.

Oplossing opslag plastic en folie

Samen met agrariërs is nagedacht over de opslag van dit plastic en de kwaliteit en de beleving van ons buitengebied. De opbrengst is verwoord in een aantal spelregels (PDF, 97.0 kB) voor een nette opslag. Raadpleeg de spelregels of neem telefonisch contact op met de afdeling Vergunningen Toezicht en Handhaving van de gemeente via telefoonnummer 077 306 6666.

Gebruik van plastic

Voor agrariërs zorgt het gebruik van plastic en folie voor innovatie en het is van economische betekenis. Neem het asperge seizoen van dit jaar. Dankzij het gebruik van de folie, kon ondanks de frisse start, toch asperges geoogst worden.  Maar bijvoorbeeld ook voor de bescherming van hooibalen wordt plastic gebruikt.

De opslag van dit plastic heeft het AspergeGilde, de LLTB en de gemeente bij elkaar gebracht.  Aan de ene kant is er het agrarisch belang, aan de andere kant zien alle partijen de invloed die de opslag kan hebben op het buitengebied.

Door samen te werken is er ruimte voor ontwikkeling met oog voor kwaliteit. Zo houden we een fraai buitengebied dat iedereen kan beleven.