Ouderenzorg en Wmo

Deze pagina is bijgewerkt op 12 januari 2021

In bijna elk dorp zijn er initiatieven om kwetsbare groepen te helpen met bijvoorbeeld een luisterend oor, boodschappen of vervoer. De dorpsinfoloketten zijn gedeeltelijk gesloten maar wel telefonisch bereikbaar. Neem bij hulpvragen gerust telefonisch contact op met het dorpsinfoloket of ouderenadviseurs.

Wmo-afspraak met een consulent Zorg en Ondersteuning

Heeft u een vraag voor ondersteuning door de gemeente? Kijk dan op de pagina Zorg en Ondersteuning. Onze consulenten nemen telefonisch contact met u op om af te stemmen of een huisbezoek nodig of noodzakelijk is. Zij nemen hierbij de hygiëne maatregelen in acht.

Wegwijzer Vorkmeer

Bij de Wegwijzer kunt u terecht met vragen over welzijn, wonen, werk, zorg en financiën. Dagelijks is inloopspreekuur in het Huis van de Gemeente. Een afspraak maken is niet nodig. U kunt dagelijks terecht van 08.30 uur tot 12.00 uur. Gemeente Heeft u overdag geen tijd dan kunt u op de eerste maandag van de maand terecht in de avond van 17:00 tot 19:00 uur. U kunt ook telefonisch via 077 308 25 65 of via e-mail Wegwijzer Vorkmeer uw vragen stellen. Mantelzorgers kunnen hier ook terecht met hun vragen en zorgen. Kijk voor meer informatie op de website van Vorkmeer.  

Bibliotheek Maas en Peel

Hoe houd ik contact met mijn (klein)kinderen? Hoe kan ik digitaal lezen? Wie kan ik om hulp vragen bij WhatsApp, Skype of Facetime? Bibliotheek Maas en Peel kan u helpen met deze digitale vaardigheden. U kunt op werkdagen contact opnemen via  077 307 2382. Of neem contact op met de bibliotheek in uw eigen woonplaats. Kijk op de website van bibliotheek Maas en Peel voor meer informatie en actuele openingstijden van de bibliotheken in Peel en Maas.

Medipoint

De winkel van Medipoint in Panningen is normaal geopend en hun dienstverlening is op een aantal punten aangepast. Kijk op de website van Medipoint voor meer informatie. 

Eetpunt

In veel dorpen zijn eetpunten georganiseerd. Het is niet toegestaan om samen te komen om te eten en drinken. Dit betekent dat zij geen doorgang kunnen vinden zolang de huidige regels van kracht zijn.

Zorgaanbieders

Zorgaanbieders verwijzen wij naar de nieuwsberichten op de website van de MGR Limburg Noord.

Wij vragen aanbieders om wijzingen in dienstverlening aan de Mgr door te geven. Bij specifieke vragen voor Peel en Maas kunt u via e-mail contact opnemen met Ron Genders.      

Bekijk ook:

Veelgestelde vragen

Gemeenschapshuis en dorpsontmoeting