Openbaar en speciaal vervoer

Deze pagina is bijgewerkt op 21 april 2021

Vanaf 28  april 2021 om 04.30 uur vervalt de avondklok.

Arriva verzorgt het openbaar vervoer in Limburg Zij hebben een aangepaste dienstregeling en treffen ook hygiëne maatregelen. Reis alleen met de bus of de trein als het echt nodig is. Een mondkapje is verplicht in de bus, trein, tram en metro voor iedereen van 13 jaar en ouder. Ook in stations en bij haltes moet u een mondkapje dragen.

Kijk voor meer informatie op de website van Arriva

Omnibuzz

De ritten die u bestelt, gaan door. Omnibuzz neemt wel een aantal hygiëne- en afstandsmaatregelen, zoals het dragen van een mondkapje. Kijk voor meer informatie op de website van Omnibuzz.

Bent u een (mogelijke) corona patiënt? Bel dan naar uw huisarts of in het weekend de huisartsenpost.

Heeft u zelf geen vervoersmogelijkheden naar de praktijk, dan kan de huisarts of assistente een speciaal aangepaste taxi van Omnibuzz voor u regelen. U zit door schermen gescheiden van de chauffeur. U wordt veilig en persoonlijk gebracht vanaf uw thuisadres naar de praktijk en weer terug naar huis.

Let op: u kunt hier alleen gebruik van maken als uw praktijk het vervoer voor u reserveert. Vraag hiernaar bij uw praktijk of de huisartsenpost. In dit geval is het niet nodig om een pasje te hebben van Omnibuzz. U hoeft als patiënt de rit niet te betalen.

65-plussers reizen gratis naar vaccinatielocaties

Ouderen vanaf 65 jaar zonder Omnibuzz-pas mogen gratis reizen naar vaccinatielocaties in Limburg om zich te vaccineren tegen corona. Dit gratis vervoer geldt bij de eerste en de tweede vaccinatie

Afspraak maken

Als u de oproep voor de COVID-19 vaccinatie krijgt, staat in deze oproep wanneer u een afspraak kunt maken. Als u met de GGD belt om de afspraak te maken, krijgt u ook de vraag op welke manier u naar de priklocatie reist. Als u met Omnibuzz naar de vaccinatielocatie reist, moet u dit vermelden. Zij houden hiermee rekening bij het inplannen. Daarna kunt u uw rit boeken bij Omnibuzz. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 0900 – 0699.

De chauffeur blijft op u wachten bij de locatie. U gaat dus met dezelfde chauffeur terug.

Als u met Omnibuzz reist, gelden ook onderstaande regels:

  • U draagt een chirurgisch mondkapje of medisch mondkapje.
  • De chauffeur voert bij het instappen een gezondheidscheck uit.
  • De chauffeur wijst u aan waar u moet gaan zitten.

Dorpsvervoer

De vrijwilligers van het dorpsvervoer rijden anders dan voor de coronacrisis. De stichtingen die besloten hebben weer beperkt te rijden nemen de nodige hygiëne- en afstandsmaatregelen, zoals het dragen van een mondkapje. Heeft u een vraag aan het dorpsvervoer in uw dorp? Heeft u een specifieke vraag? Neem contact op met de betreffende stichting Dorpsvervoer.   

Valys vervoer

Valys is ook weer gestart. Ook zij nemen de nodige hygiëne- en afstandsmaatregelen, zoals het dragen van een mondkapje. Kijk voor meer informatie op de website van Valys.

Bekijk ook:

Veelgestelde vragen