Openbaar en speciaal vervoer

Deze pagina is bijgewerkt op 2 december 2020

Arriva verzorgt het openbaar vervoer in Limburg Zij hebben een aangepaste dienstregeling en treffen ook hygiëne maatregelen. Reis alleen met de bus of de trein als het echt nodig is. Een mondkapje is verplicht in de bus, trein, tram en metro voor iedereen van 13 jaar en ouder. Ook in stations en bij haltes moet u een mondkapje dragen.

Kijk voor meer informatie op de website van Arriva

Omnibuzz

De ritten die u bestelt, gaan door. Omnibuzz neemt wel een aantal hygiëne- en afstandsmaatregelen, zoals het dragen van een mondkapje. Kijk voor meer informatie op de website van Omnibuzz.

Bent u een (mogelijke) corona patiënt? Bel dan naar uw huisarts of in het weekend de huisartsenpost.

Heeft u zelf geen vervoersmogelijkheden naar de praktijk, dan kan de huisarts of assistente een speciaal aangepaste taxi van Omnibuzz voor u regelen. U zit door schermen gescheiden van de chauffeur. U wordt veilig en persoonlijk gebracht vanaf uw thuisadres naar de praktijk en weer terug naar huis.

Let op: u kunt hier alleen gebruik van maken als uw praktijk het vervoer voor u reserveert. Vraag hiernaar bij uw praktijk of de huisartsenpost. In dit geval is het niet nodig om een pasje te hebben van Omnibuzz. U hoeft als patiënt de rit niet te betalen.

Dorpsvervoer

De vrijwilligers van het dorpsvervoer rijden anders dan voor de coronacrisis. De stichtingen die besloten hebben weer beperkt te rijden nemen de nodige hygiëne- en afstandsmaatregelen, zoals het dragen van een mondkapje. Heeft u een vraag aan het dorpsvervoer in uw dorp? Heeft u een specifieke vraag? Neem contact op met de betreffende stichting Dorpsvervoer.   

Valys vervoer

Valys is ook weer gestart. Ook zij nemen de nodige hygiëne- en afstandsmaatregelen, zoals het dragen van een mondkapje. Kijk voor meer informatie op de website van Valys.

Bekijk ook:

Veelgestelde vragen