Gemeenschapshuis en dorpsontmoeting

Deze pagina is bijgewerkt op 19 december 2021

Vanaf zondag 19 december 2021 zijn vanwege de corona-lockdown ook de deuren van een gemeenschapshuis en van een eventueel bijbehorende gymzaal gesloten.

Er zijn wel enkele uitzonderingen voor wat betreft activiteiten die in enkele gemeenschapshuizen in Peel en Maas plaatsvinden.

Deze zijn:

  • Besloten en georganiseerde dagbesteding en opvang voor kwetsbare groepen, uitsluitend voor die functie. Open eettafels en eetpunten vallen daar niet onder. Dat houdt in dat o.a. de reguliere Dorpsontmoetingen open mogen blijven, tenminste als ze daar zelf voor kiezen. Want het besluit hierover ligt uiteraard bij de Dorpsontmoetingen zelf. Dat geldt ook voor het bereiden en nuttigen van eten en het aanbieden van koffie, thee en water als vast onderdeel van de activiteiten van een dorpsontmoeting.
  • (Para)medische activiteiten / uitoefening van contactberoepen voor zorg in een gemeenschapshuis, bijvoorbeeld fysiotherapie, prikpost en vaccinatie.
  • Het uitlenen van boeken in een bibliotheek die in een gemeenschapshuis is gehuisvest.

Voor deze drie uitzonderingen geldt de verplichting van een gezondheidscheck vooraf en het dragen van een mondkapje bij verplaatsingen in een ruimte. Een CTB-check is bij deze activiteiten/voorzieningen niet van toepassing.

Bekijk ook:

Veelgestelde vragen

Ouderenzorg en Wmo