Changes to Town Hall services

Zugang zum Gemeindehaus

Zmiany w funkcjonowaniu Urzędu Gminy

Changes to Town Hall services in Arabic

Aangepaste dienstverlening Huis van de Gemeente

Duurzaam wonen

Op de website Nieuwe Energie in Limburg vindt u informatie over het besparen en/of opwekken van energie voor woningeigenaren, zoals, mogelijkheden om zelf energie te besparen en/of op te wekken, energiebesparingen, toepassingen van duurzame energie en duurzame initiatieven bij u in de buurt.

Subsidie voor duurzame energie

Als u zelf energie opwekt kunt u subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is een tegemoetkoming voor mensen die de stap naar duurzame energie ook daadwerkelijk zetten.

Aanvragen en meer informatie over ISDE vindt u op de website van de Rijksoverheid.    

Limburgs Energie Fonds

Via het Limburgs Energie Fonds heeft u verschillende mogelijkheden geld te lenen onder gunstige voorwaarden voor maatregelen om uw eigen huis duurzamer of energiezuiniger te maken.

Kijk voor meer informatie op de website van het Limburgs Energie Fonds.

Stimuleringslening Duurzaam Thuis voor particulieren

De stimuleringsregeling Duurzaam Thuis kunt u afsluiten voor energiebesparende en energieopwekkende maatregelen. De regeling geldt voor bestaande en nieuwe huur- of koopwoningen.

U kunt als particulier een aanvraagformulier downloaden op de website van de provincie Limburg over de duurzaamheidslening. Wij adviseren u om vooraf contact op te nemen met de Helpdesk van de Provincie Limburg, telefoon 043 389 9999 of e-mail.    

Financiering duurzaamheid voor projecten (niet particulieren)

Kijk op de website van het Limburg Energie Fonds en de website Energie zonder grenzen voor meer informatie.