Let op!Van donderdag 29 juli 2021 vanaf 12.00 uur tot en met zondag 1 augustus 2021 kunt u geen paspoort en identiteitskaart aanvragen.
Dit geldt ook voor een spoedaanvraag. Heeft u met spoed een paspoort of identiteitskaart nodig?
Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over een nooddocument.

Herontwikkeling Scheutenbergweg Kessel

Het gebied rondom Scheutenbergweg 2 in Kessel ligt er al jaren verpauperd bij. Deze locatie is aangemerkt als een kansenplek. Met bouwbedrijf Verlaak zijn wij in gesprek gegaan over hun plannen om dit gebied op een goede toekomstbestendige manier opnieuw in te vullen. 

De voormalige champignonkwekerij en kippenstal maken plaats voor maximaal 25 woningen voor jong en oud, waarbij aansluiting wordt gezocht bij de woonbehoefte in Kessel. Dit betekent dat er een goede mix wordt gemaakt van verschillende type woningen, voor de juiste doelgroepen van de juiste kwaliteit.

Het plan bestaat uit de volgende woningen:

  • 4 seniorenwoningen, type patio, met een kavelgrootte van +/- 220m2
  • 9 starterswoningen, type 2kap of geschakeld, met een kavelgrootte van +/- 280m2
  • 4 koopwoningen, type vrijstaand, met een kavelgrootte van +/- 1050m2
  • 4 koopwoningen, type vrijstaand, met een kavelgrootte van +/- 600m2
  • 4 starterswoningen, type 2kap, met een kavelgrootte van +/- 325m2.

Het College heeft, onder voorwaarden, positief gereageerd op het principeverzoek. Het wordt gezien als een goede toekomstbestendige ontwikkeling, die een impuls geeft aan de doorstroming in de woningmarkt in Kessel. Bouwbedrijf Verlaak is bezig om de plannen verder uit te werken, waarbij rekening wordt gehouden met de gestelde voorwaarden.