Stemmen voor iedereen

Op woensdag 17 maart 2021 van 07.30 uur tot 21.00 uur kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezingen van de Tweede Kamer. De geldende coronamaatregelen hebben geen gevolgen voor de verkiezingen. De verkiezingen gaan door.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen mogen alle kiezers van 18 jaar en ouder met een Nederlandse nationaliteit een stem uitbrengen.

Dit heeft u nodig om te stemmen

  • Uw (onbeschadigde) stempas.
  • Geldig identiteitsbewijs; paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Het identiteitsbewijs mag niet langer dan vijf jaar verlopen zijn (geldig tot 18 maart 2016 of een latere datum).

Corona en verkiezingen

  • Iedereen die naar het stembureau komt, moet vooraf bij zichzelf de gezondheidscheck afnemen.
  • U kunt ook vervroegd stemmen op maandag 15 en dinsdag 16 maart 2021.
  • De gemachtigde mag bij deze verkiezing maximaal 3 volmachten aannemen.

Gezondheidscheck

Samen met de stempas heeft u ook een gezondheidscheck thuis ontvangen. Voordat u gaat stemmen doet u natuurlijk de check. Heeft u één of meer vragen met JA beantwoord, komt u natuurlijk niet naar het stemlokaal. U kunt een volmacht geven aan een andere kiezer. Dat kan ook op de verkiezingsdag zelf nog. Elke stem telt!

Vervroegd stemmen

Alle kiezers kunnen op maandag 15 en dinsdag 16 maart 2021 van 07.30 uur tot 21.00 uur vervoegd stemmen bij 4 stembureaus in Peel en Maas. Deze dagen zijn vooral bedoeld voor kiezers met een kwetsbare gezondheid.

Stembureaus voor vervroegd stemmen:

  1. Baarlo: Sjiwa
  2. Kessel: Gemeenschapshuis de Paort
  3. Meijel: D’n Binger
  4. Panningen: De Houbereij.

Komt u stemmen in een stemlokaal, doe dan vooraf de gezondheidscheck.

Stemmen op 17 maart 2021

Inwoners van 69 jaar en jonger ontvangen een stempas en inwoners van 70 jaar en ouder ontvangen een stempluspas. U kunt bij alle 23 stembureaus in de gemeente Peel en Maas op 17 maart 2021 van 07.30 uur tot 21.00 uur uw stem uitbrengen. 

Op de achterzijde van de kandidatenlijst staat ook een lijst met de stembureaus.

Meer informatie

Voor meer informatie over alle verkiezingszaken neem contact op met Burgerzaken, telefoon 077 306 6666 of stuur een e-mail naar Verkiezingen Peel en Maas.

Bekijk ook: