Gemeente Opsterland op bezoek in Peel en Maas

Geplaatst op vrijdag 22 maart 2019

Op vrijdag 22 maart 2019 was de raad van de Friese gemeente Opsterland in Peel en Maas op bezoek. Het bezoek stond in het teken van zelfsturing en gemeenschapsontwikkeling.

Zoektocht

Vrijdagochtend werd er samen gesproken over de vraag ‘Hoe kunnen wij als lokale overheid een bijdrage leveren aan het goede leven?” Een zoektocht die ook gaat over de vraag hoe een keuze voor zelfsturing hierin kan bijdragen. En wat een keuze voor zelfsturing betekent voor een lokale overheid.

Verhaal van de gemeenschap

In de middag was er ruimte voor het verhaal van Meijel. Een gemeenschap die vanaf 2010 regie nam over de eigen ontwikkeling als markant dorp in de Peel.

Collega P10 gemeente

De gemeente Opsterland is, net als de gemeente Peel en Maas, toegetreden tot P10 gemeenten. De P10 is het samenwerkingsverband van grote plattelandsgemeenten.  De zestien grootste plattelandsgemeenten van Nederland hebben veel dezelfde ambities en uitdagingen waarvoor zij zich dagelijks inzetten.  Met P10 samenwerking worden krachten gebundeld.