Wethouder Arno Janssen Ereburger van Peel en Maas

Geplaatst op woensdag 27 september 2017

Het gemeentebestuur heeft op dinsdag 26 september 2017 besloten om Arno Janssen postuum het ereburgerschap van de gemeente Peel en Maas én de erepenning toe te kennen voor zijn verdiensten.

Dit besluit is tijdens de afscheidsdienst van Arno Janssen op woensdag 27 september 2017 door burgemeester Wilma Delissen – van Tongerlo bekend gemaakt.

Arno Janssen ontving postuum het ereburgerschap en de erepenning voor zijn werk als raadslid, wethouder en de vele nevenfuncties.
Hij was in zijn rol als wethouder en raadslid een toegankelijk, betrokken en ambitieus persoon. Hij heeft zich jarenlang ingezet voor de samenleving. Naast zijn bestuurlijke functie was hij ook erg betrokken bij Baarlo. Hij droeg vooral de muziekwereld en het carnavalsleven een warm hart toe.

Arno was actief als:

• raadslid van maart 1994 tot en met oktober 2000  én van december 2002 tot en met december 2004 namens “Democratische Samenwerking” in de gemeente Maasbree
  • raadslid van januari 2010 tot mei 2014 namens “Lokaal Peel en Maas” in de gemeente Peel en Maas
  • wethouder van 12 oktober 2000 tot en met 16 april 2002 én van december 2004 tot en met december 2009 in de gemeente Maasbree
  • wethouder van mei 2014 tot aan zijn overlijden op 22 september 2017 in de  gemeente  Peel en Maas

Naast zijn wethouderschap was ook vertegenwoordiger namens het gemeentebestuur in:

• Gemeente Helden Holding BV
  • Bedrijvenschap Businesspark Venlo
  • Regionaal mobiliteit overleg RMO Noord en Midden Limburg
  • Stuurgroep Waterpanel Limburg
  • Onderlinge Gemeentelijke Bosbrandverzekering WA
  • Afval Samenwerking Limburg
  • Nazorg Limburg
  • Reinigingsdienst Maasland
  • Stuurgroep Maascorridor
  • Vereniging Nederlandse Rivier Gemeentes
  • Tuinbouwbusinesclub Zuid Nederland
  • Maasveren Limburg-Noord
  • Bestuurlijk Overleg RUD Limburg Noord
  • Zieken Triduüm Peel en Maas
  • Waterschap PHO Regio Noord-Limburgse Maasgemeenten
  • Bestuurlijke adviesgroep A67.