Peel en Maas en Grevenbroich ondertekenen partnerschapsovereenkomst

Geplaatst op zaterdag 17 december 2016

Op zaterdagmiddag 17 december 2016 hebben wethouder Roland van Kessel en burgemeester Klaus Krutzen van Grevenbroich een partnerschapsovereenkomst ondertekend in Kasteel De Keverberg in Kessel.

De gemeente Kessel en de stad Grevenbroich hebben al sinds 2005 vriendschappelijke betrekkingen. Deze werden tot stand gebracht voor familieleden van het geslacht van de graven van Kessel. Wat ontstond in 2005 met het Euregio-project, werd met een vriendschapsverklaring tussen de twee colleges in 2008 bekrachtigd. Ook in de nieuwe gemeente Peel en Maas werd de vriendschappelijke band alleen maar sterker.

Naast de uitwisseling op cultureel en toeristisch gebied, breidde het contact zich ook uit naar een uitwisseling tussen de “Varius Werkstatten” en de NLW-Groep, beide gericht op het tewerkstellen van mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt.

Met het ondertekenen van de partnerschapsovereenkomst wordt een volgende stap gezet naar de toekomst en de jarenlange vriendschap wordt officieel bevestigd. Een bekroning op grensoverschrijdend samenwerken.

Burgemeester Klaus Krutzen van Grevenbroich kijkt toe hoe wethouder Roland van Kessel de partnerschapsovereenkomst ondertekend.

Foto: Ger Peeters