In memoriam Arno Janssen

Op vrijdag 22 september 2017 overleed Arno Janssen op 68-jarige leeftijd. Zijn overlijden heeft ons diep geraakt. Arno was wethouder namens Lokaal Peel en Maas met de portefeuille Wonen en Leefomgeving. Wij hebben een toegankelijk, betrokken en ambitieus bestuurder verloren.

Geneet van ’t laeve, zoe lang as se kèns”

Arno was trouw en erg loyaal aan zijn functie als wethouder. Hij zette zich maximaal in en zocht daarbij zijn eigen grenzen op. Het Huis van de Gemeente voelde voor hem als een ‘thuis’. Hij hechtte veel waarde aan de samenwerking zowel intern als extern en liet dit ook blijken. Met respect voor iedereen wist hij vele dossiers tot een goed einde te brengen. Arno was een man van zijn woord en trots op Peel en Maas.

We herinneren ons Arno, als iemand die altijd een luisterend oor had, makkelijk een praatje maakte en optimistisch bleef bij tegenslagen. Maar zeker ook zijn liefde voor zijn gezin, de vakanties in Frankrijk en muzikale passie en talent. ‘Baolder’ was zijn dorp, in hart en nieren! Hij is geboren en getogen in dit prachtige maasdorp.

Voor de uitzonderlijke wijze waarop hij zich heeft ingezet, heeft het gemeentebestuur, Arno postuum het ereburgerschap en de erepenning van de gemeente Peel en Maas toegekend.

Op 27 september 2017 hebben we afscheid genomen van Arno in het Huis van de Gemeente. Een bijzondere afscheidsdienst die in het teken stond van medeleven en dankbaarheid aan zijn gezin en familie.

Een fijn en warm mens is niet meer bij ons.