Museum Klok & Peel focust in de meivakantie op vogelpracht

Geplaatst op donderdag 21 april 2022

in Museum Klok & Peel in Asten kunnen kinderen zich onder het aloude motto ‘In mei leggen alle vogels een ei’ daar tijdens de voorjaarsvakantie van 23 april tot en met 8 mei 2022 spelenderwijs ontwikkelen tot heuse vogelaars.

Vogelcollectie

De vogelcollectie van het museum was altijd al heel bijzonder. Die collectie wordt nu op verschillende plekken in vitrines getoond. Er zijn van dichtbij indrukwekkende roofvogels te zien zoals de buizerd en havik, maar ook kleine zangvogels. Ook kun je er diverse soorten uilen spotten, net als spechten en kraaiachtigen. En dat allemaal zonder verrekijker.

Activiteiten

Kinderen kunnen de specifieke vogelgeluiden beluisteren, een kleurplaat of een woordzoeker maken, zelf een nestje maken, snavels bij vogels zoeken, een kwartetspel en vogelmemory spelen en nog veel meer. Je kunt ook vogels leren herkennen op een touchscreen door ze aan te klikken en hun geluid te beluisteren. Op die manier word je vanzelf een vogelaar in de dop!

Meer informatie

Bekijk de website van Museum Klok & Peel voor meer informatie, kaartverkoop en activiteiten.