Voor 30e keer Pompoendagen in Museum Klok & Peel Asten

Geplaatst op vrijdag 8 oktober 2021

Van 23 tot en met 31 oktober 2021 zijn de Pompoendagen in Museum Klok & Peel. De Pompoendagen zijn gericht op jonge gezinnen  en basisschoolkinderen met ouders of grootouders die samen van een leuke herfstvakantieactiviteit willen genieten. Het programma draait dagelijks van 12.00 uur tot 17.00 uur. 

Het programma

Een bezoek aan de Pompoendagen in Museum Klok & Peel is niet alleen genieten van najaarskleurenpracht, maar ook steevast verbazen over de creatieve gebruiksmogelijkheden van pompoenen en kalebassen en niet in de laatste plaats over de lekkere gerechten die je ervan kunt maken. Bezoekers van de Pompoendagen mogen rekenen op geweldige activiteiten voor kinderen. Denk aan pompoensnijden en kaarsjes en zeepjes maken. Als gloednieuwe attractie is er de exclusieve pompoenwaag, waarin kinderen zich op originele wijze kunnen wegen.

Halloweenoptocht

De slotzondag 31 oktober is uitgeroepen tot gezamenlijke Halloweendag. Kinderen die dan verkleed naar de Pompoendagen komen, krijgen bij het museum een presentje. Om 17.00 uur lopen ze in een Halloween-optocht naar het centrum. Ook kinderen die niet bij het museum zijn geweest mogen aansluiten. Omdat het dan al donker is, kunnen van thuis meegebrachte lampionnen worden meegedragen. Kinderen met uitgesneden Halloween-pompoenen kunnen met het treintje mee. Op de route museum-dorpscentrum is publiek natuurlijk van harte welkom. De mooist verklede kinderen kunnen een prijsje winnen.

Kijk op de website van Museum Klok & Peel voor meer informatie en het volledige programma.