Doe-tochten en vlinders centraal in Museum Klok & Peel

Geplaatst op donderdag 15 juli 2021

Museum Klok & Peel gaat de vakantieperiode in met de doe-tochten van 'Tuurke en Vlinder en de klokken' en 'Tuurke en Vlinder in de Peel'. Twee kleurrijke speurtochten voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar, samengevat in een belevingsboekje. Voor kinderen die nog niet kunnen lezen is een speurtocht samengesteld op een placemat.

De nieuwe doe-tochten genaamd 'MuseumAvonTuurkes' zijn gericht op kinderen die samen met ouders of grootouders het museum bezoeken. Zo kunnen jonge gasten van hun bezoek een museumavontuur maken. De doe-tochten zijn ontwikkeld met steun van het Themafonds Erfgoedvrijwilligers van het Prins Bernard Cultuurfonds. 

Tuurke en Vlinder

In de MuseumAvonTuurkes leiden Tuurke en Vlinder kinderen spelenderwijs door de afdelingen Klok en Peel. Museummascotte Tuurke wordt daarmee opgewaardeerd tot een personage met wie echt iets te beleven valt. Samen met Vlinder zorgt hij voor interactie. De beide MuseumAvonTuurkes staan in een dubbel te gebruiken omkeerboekje met leuke opdrachtjes voor thuis. Voor kinderen die nog niet kunnen lezen, 4 tot 7-jarigen, is er een speurtocht vormgegeven op een vrolijke geplastificeerde tweezijdige placemat. Daar hoort een boekje bij waarmee ouders hun jonge kinderen kunnen uitdagen tijdens het museumbezoek.

Vlinderactiviteiten

Daarnaast zijn in het museum en in de museumtuinen tijdens de vakantieperiode ook enkele gratis vlinderactiviteiten. Verder wordt er in de vakantietijd voor de kleintjes voorgelezen. De voorleesagenda komt tijdig op de website van Museum Klok en Peel