Museum Klok & Peel bouwt aan Online Museum

Geplaatst op dinsdag 16 februari 2021

Museum Klok & Peel in Asten maakt flinke stappen in een nog jonge nevenactiviteit: het Online Museum. Hier zijn binnekort een reeks filmpjes te zien onder de titel 'Het verhaal van...'.

Reeks filmpjes

De publicatie van de filmpjes 'Het verhaal van ...' is nog maar kortgeleden begonnen. In de komende maand breiden deze wekelijks uit. In deze twee minuut durende filmpjes staat telkens een 'verborgen verhaal' centraal. Ieder filmpje vertelt het verhaal over een belangrijke museumgebeurtenis of van een museumstuk. Een stuk waar je misschien normaal gesproken makkelijk langs loopt. Onderwerpen in de eerste reeks zijn o.a de wekkering van het torenuurwerk van Hattem, de klapekster en de heikikker. De filmpjes zijn te vinden onder het kopje Online Museum op de website van het museum Klok & Peel.

Kijk voor meer informatie op de website van Museum Klok & Peel.