Let op!Van donderdag 29 juli 2021 vanaf 12.00 uur tot en met zondag 1 augustus 2021 kunt u geen paspoort en identiteitskaart aanvragen.
Dit geldt ook voor een spoedaanvraag. Heeft u met spoed een paspoort of identiteitskaart nodig?
Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over een nooddocument.

Peeltroef Vesting Vossenberg officieel in gebruik

Geplaatst op zondag 20 september 2020

Vrijdag 25 september 2020 wordt in de Groote Peel op de grens tussen Asten en Meijel namelijk de Peeltroef Vesting Vossenberg officieel in gebruik genomen.

Belfort Vossenberg

Blikvanger is het Belfort Vossenberg, een 22 meter hoge uitkijktoren die een magnifiek uitzicht biedt over Nationaal Park De Groote Peel.

Wie helemaal naar boven klimt om dat uitzicht te genieten, wordt op de bovenste etage beloond met nóg een verrassing: de 'Aktion im Moor'. Dat is een wereldberoemd kunstwerk, bestaande uit een serie van vier zwart-wit foto's, die in de zomer 1971 in de Groote Peel bij Kazemat 104 zijn gemaakt door het Duits/Italiaanse kunstenaarsduo Joseph Beuys en Gianfranco Gorgoni. Beuys is het onderwerp op de foto's, Gorgoni is de fotograaf.

Voor museum Klok & Peel past de Aktion im Moor in het project Death Valley De Peel en onderstreept ze dat de Groote Peel niet alleen een plek is van turfwinning, natuurhistorie en oorlogsvoering, maar ook een inspiratiebron voor kunst en cultuur.

De Aktion im Moor van Joseph Beuys en Gianfranco Gorgoni in het Belfort Vossenberg in De Groote Peel.
Foto Piet Snijders

   

Belfort Vossenberg in De Groote Peel                          Kazemat 104, Asten Foto Jo Manders
Foto Jo Manders