Let op!Van donderdag 29 juli 2021 vanaf 12.00 uur tot en met zondag 1 augustus 2021 kunt u geen paspoort en identiteitskaart aanvragen.
Dit geldt ook voor een spoedaanvraag. Heeft u met spoed een paspoort of identiteitskaart nodig?
Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over een nooddocument.

Archief hotspot lijst 2020 vastgesteld

Geplaatst op dinsdag 4 augustus 2020

Op 29 juni 2020 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Peel en Maas de archief-hotspot-lijst 2020 vastgesteld.

Het proces hotspotmonitor startte al in 2017 de culturele erfgoedbijeenkomst over de hotspot-monitor op 13 oktober 2019 die werd bezocht door ongeveer 20 belangstellenden. Tijdens deze bijeenkomst werden door de experts en belangstellenden het concept voor een proces hotspotmonitor ontworpen, de onderwerpen voor de hotspot-lijst aangedragen en de rollen in het proces voorgesteld. Hoe dat ging leest u op de website Archief Peel en Maas.  

Het proces hotspotmonitor van onze gemeente werd tijdens een landelijke bijeenkomst van  archivarissen besproken en verfijnd.Het proces werd uiteindelijk vastgesteld en de toegekende rol werd door de werkgroep collecties van PeelenMaasNet opgepakt en uitgevoerd.

Op 28 januari 2020 beoordeelde en verfijnde  de werkgroep collecties van PeelenMaasNet de onderwerpen voor de hotspot-lijst. Omdat we inmiddels door Corona COVID-19 zijn ingehaald stemden de leden op 23 april 2020 individueel toe om dat onderwerp ook te voegen aan de lijst. Bekijk de archief-hotspot-lijst-2020

Oproep

Heeft u waardevolle informatie over de onderwerpen in de archief-hotspot- lijst? Dan kunt u dit aanleveren aan het gemeentearchief of PeelenMaasNet. Beide instellingen houden rekening met privacy en auteursrechten.