Let op!Van donderdag 29 juli 2021 vanaf 12.00 uur tot en met zondag 1 augustus 2021 kunt u geen paspoort en identiteitskaart aanvragen.
Dit geldt ook voor een spoedaanvraag. Heeft u met spoed een paspoort of identiteitskaart nodig?
Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over een nooddocument.

Zomervakantie in Museum Klok & Peel

Geplaatst op donderdag 9 juli 2020

Voor kinderen zijn er in de zomervakantie (t/m 30 augustus) speciale activiteiten. Ze kunnen er samen met museummascotte Tuurke op zoek naar de wolf. Voor kinderen vanaf 10 jaar zijn er diverse activiteiten rondom de expositie Klokken voor Amerika.

Collectie luidklokken en beiaarden

Het museum toont met gepaste trots de grootste collectie luidklokken en beiaarden (klokkenspellen) ter wereld. Je kunt er zelf een klok luiden, ontdekken waar de klepel hangt en zelfs spelen op een beiaard. 
De Peel met haar rauwe natuur kent een bijzondere geschiedenis die miljoenen jaren terug gaat. Beleef die Peel via bijzondere verhalen over dieren en planten en echte fossielen uit de prehistorie.

Tentoonstelling Klokken voor Amerika

Naast de tijdelijke tentoonstellingen ‘Death Valley de Peel’ en ‘Klokkenroof!’ is een bijzondere tentoonstelling ‘Klokken voor Amerika’ te zien.

In 1953 schonk Nederland de Amerikanen als dank voor hun bijdrage aan onze bevrijding en voor hun hulp bij onze wederopbouw een carillon. Aan dit instrument zijn prachtige verhalen verbonden.

Vier je zomer in Museum Klok & Peel

Plan een mooi dagje uit in Museum Klok & Peel. Neem een gezellige pauze in ons museumcafé, ga op avontuur in de thematuinen en maak muziek op het springcarillon.

Of grijp je kans om na een museumbezoek per fiets een stukje oorlogsgeschiedenis van de Peel te ontdekken via de route ‘Fietsen door Death Valley De Peel’. De route biedt maar liefst 400 kilometer fietsplezier, doet elf Peelgemeenten aan en is gratis verkrijgbaar in Museum Klok & Peel.

Cultuurliefhebbers genieten er van de grootste collectie klokken en carillons ter wereld. Natuurliefhebbers halen hun hart op aan de prachtige biotopen van oeros en mastodont, maar ook aan die van wolf en vos. Indrukwekkend zijn de fossielen en het mammoetskelet.

Kijk voor meer informatie op de website Museumklokenpeel.