Opening expositie 75 jaar later - Herinneringen van joodse onderduikkinderen in Limburg

Geplaatst op dinsdag 3 september 2019

Op donderdag 12 september 2019 om 17.00 uur is de opening van de expositie '75 jaar later - Herinneringen van joodse onderduikkinderen in Limburg' in de centrale hal van het Gouvernement aan de Maas Limburglaan 10, Maastricht. De opening wordt verricht door Gouverneur Theo Bovens.

De expositie vertelt, 75 jaar na de bevrijding van Limburg, de verhalen van 10 mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog als joods kind in Limburg in onderduik hebben gezeten. Verhalen van die periode. Verhalen van de jaren daarna. Die getuigen van groot leed, maar ook van enorme levenskracht.

De tentoonstelling omvat interviews, beeldende kunst en muziek. Ze vormt het sluitstuk van een reeks lokale exposities in de provincie, geïnitieerd door Jac Lemmens, gemeentearchivaris en teamleider van het Erfgoedcluster Weert. Onder zijn auspiciën kwam ook deze tentoonstelling tot stand. Ze werd gerealiseerd door Rob Kooiman en Christianne Schreuder in samenwerking met de Provincie Limburg.

De expositie is te bezichtigen tot en met 24 december 2019.

  • Geopend op werkdagen van 09.00 tot 18.00 uur
  • Gesloten tijdens weekenden
  • Toegang gratis