Lezingenreeks in het kader van 75 jaar vrijheid

Geplaatst op vrijdag 30 augustus 2019

Museum Klok & Peel, Heemkundekring De Vonder Asten-Someren, Heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne en Stichting Behoud Kasteelerfgoed Asten organiseren het komende winterseizoen een serie lezingen over onderwerpen die min of meer voortvloeien uit de Tweede Wereldoorlog.

De sprekers komend seizoen zijn Karel Koppens, François Van Hövell tot Westervlier,  Joop Hendrix en Diederik Oostdijk.  

  • Karel Koppens trapt af met de eerste lezing. Hij gaat het hebben over ‘emigratie in de jaren 50’. 
  • François van Hövell tot Westervlier behandelt in zijn lezing de EU - BREXIT & Monetaire samenwerking. Over de in de Peel gecrashte vliegtuigen gaat ‘plane hunter’
  • Joop Hendrix vertellen en Prof dr. Diederik Oostdijk richt zich op het ‘Brabants brons in Amerika’ de monumentale beiaard die ons land in de jaren vijftig aan Amerika schonk als dank voor de bevrijding en het Marshallplan. De excursie die deel uitmaakt van de lezingenreeks gaat dit jaar naar het Hoofdkwartier Commando Grondgebonden Luchtverdedinging (HCGLVD) in de Luitenant-Generaal Bestkazerne in Vredepeel, voorheen Vliegbasis De Peel.

Aanmelden vóór 15 september 2019

Belangstellenden voor de lezingencyclus kunnen zich bij voorkeur vóór 15 september 2019 aanmelden via de website van Museum Klok & Peel (www.museumklokenpeel.nl/lezingen2019).

Er zijn ook flyers in omloop waarmee men zich schriftelijk kan aanmelden bij Museum Klok & Peel (richten aan: Frank van Kempen). Het complete lezingenpakket inclusief de excursie en inclusief koffie/thee kost € 32,50 p.p.