Changes to Town Hall services

Zugang zum Gemeindehaus

Zmiany w funkcjonowaniu Urzędu Gminy

Changes to Town Hall services in Arabic

Aangepaste dienstverlening Huis van de Gemeente

Bijzondere bevrijdingsverhalen in Museum Klok & Peel

Geplaatst op dinsdag 30 april 2019

Zondag 28 april 2019 bezocht de Vrijheid-express bus van het Nationaal Comité 4 en 5 mei Museum Klok & Peel. De Vrijheid-express bus is een ontmoetingsplaats voor verhalen over oorlog en vrijheid en zal in het nationale bevrijdingsjaar in 2020 door alle provincies van Nederland reizen. 

Tentoonstelling en boek

In 2019 en 2020, naast de collecties ‘Klok’ en ‘Peel’, zijn ook 3 indrukwekkende tentoonstellingen over WOII in het museum. De oorlogstentoonstellingen zijn gerelateerd aan de thema’s ‘Klok’ of ‘Peel’.

Vanaf 3 mei 2019 is er een overzichtsexpositie te zien over De Peel in oorlogstijd, getiteld Death Valley De Peel. De exposities “Klokkenroof” en “Meisjes van Toen” zijn al te bezoeken. Daarnaast verschijnt er een verhalenboek rond de 75e herdenking van de bevrijding met de meest dramatische oorlogsverhalen uit de Peel.

Project Death Valley de Peel

Tussen mei 2019 en december 2020 worden oorlogsslachtoffers uit De Peel herdacht en vieren we 75 jaar vrijheid. Meer dan 150 activiteiten worden georganiseerd in Peelgemeenten, gebundeld in het project Death Valley De Peel.

Kijk voor meer informatie op de website van museum Klok & Peel.

De Vrijheid-Express bus