Leuke doe-tocht in de meivakantie

Geplaatst op vrijdag 19 april 2019

Ontdek de bijzondere weidevogels in een speurtocht met spelen en spellen in Museum Klok & Peel. Tijdens deze activiteit komen onze jonge gasten van alles te weten over weidevogels. De wulp, een van de weidevogels, is gekozen tot vogel van het jaar 2019.

2019 Jaar van de Wulp

Sinds de jaren 80 is het aantal wulpen met bijna 50 % afgenomen. Op internationaal niveau luiden daarom de alarmbellen. Daarom is 2019 uitgeroepen tot het Jaar van de Wulp om zo de aandacht te vestigen op deze bijzondere vogel.

De wulp hoort tot één van de meest bedreigde vogels van onze planeet. Alle weidevogels moeten worden beschermd.  Bekijk de wulp van dichtbij, luister naar zijn lokroep en herken hem aan zijn gebogen snavel.

  • Leer ook (stelt-)lopen als een wulp.
  • En kun jij je eten verzamelen zoals hij dat doet?
  • Speel een weidevogelspel en test je kennis in een quiz.

Van zaterdag 20 april tot en met zondag 5 mei 2019 kunnen kinderen deze leerzame tocht ondernemen.

Vogelgeluiden in de bewoonde Peel

Sinds kort zijn in museumzaal “De bewoonde Peel” de geluiden te horen van vogels die in onze leefomgeving voorkomen. Al sinds de herinrichting was in deze zaal een grote vitrine met daarin de vogels van onze bossen. Op een touchscreen zijn nu ook foto’s van de getoonde vogels te zien. En, door een vogel aan te klikken kan nu ook zijn geluid beluisterd worden.

De vogelcollectie van het museum was altijd al heel bijzonder. Getoond worden indrukwekkende roofvogels zoals buizerd en havik, maar ook kleine zangvogels. Ook de diverse soorten uilen zijn te zien, alsmede spechten en kraaiachtigen. En dat allemaal zonder verrekijker.                                                                       

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen de puzzeltocht zelfstandig afleggen. Jongere kinderen kunnen door hun ouders of grootouders een handje worden geholpen. Buiten de gebruikelijke entree hoeft er niet extra voor de activiteit te worden betaald.

 Voor meer informatie over het museum, kijk op www.museumklokenpeel.nl.